Tot maandag 30 augustus 2004 is onze redactie met vakantie, maar er blijft nog een hoop te lezen.We hebben u enkele weken geleden al geïnformeerd dat onze redactie dit jaar ook met vakantie gaat. Het waarom hebben we uitgelegd. Tijdens de klassieke vakantieweken in augustus is er zo weinig nieuws uit het Ginneken te melden, dat het werkelijk tobben is om nog wat items op de agenda te krijgen. De straten in het Ginneken zijn dan compleet uitgestorven. Daarbij komt dat de inzet van onze redactie dusdanig groot is, dat een paar weken vakantie wel verdiend zijn.

Onze vakantie duurt dit jaar van zondag 25 juli tot en met zondag 29 augustus. Maar we laten u niet helemaal in de steek. Vinden er in de vakantieperiode voor het Ginneken toch belangrijke gebeurtenissen plaats, dan zijn we er als de kippen bij dit op onze website te zetten. Zo zal op zaterdag 7 augustus in ieder geval de start van de Ginnekense kermis worden meegenomen. Als de Ginnekense braderie op woensdag 1 september wordt geopend, zijn we twee dagen terug van vakantie en weer bij de tijd.

Bent u in het bezit van een “laptopje” dan is het helemaal prachtig…

De tip die we u al meer hebben gegeven om uw vakantieperiode redelijk ‘Ginnekens’ door te komen is onze verwijzing naar het archief van onze website. Daarin zitten tegen de duizend artikelen opgeborgen die we vanaf onze start per 1 maart 2002 op onze website hebben gezet in de hoofdstukken Ginneken Bewonersbelangen, Ginnekens Nieuwsblad, Ginneken Actief en Historisch Ginneken. Onder deze artikelen zijn er ongetwijfeld een aantal te vinden die u heeft gemist door andere bezigheden of het jachtige leven van iedere dag. Nu u wat tijd over heeft is het wellicht een keurig idee uw informatie bij te spijkeren. Het raadplegen van het archief hebben we voor u op een makkelijke manier geregeld. Zo gezegd een fluitje van een cent.

Als u op de startpagina de naam van een van de vier hoofdstukken aanklikt, komt u automatisch terecht op de openingspagina van het betreffende hoofdstuk. Op deze pagina staan met een kort intro de artikelen die het laatst op de website zijn gezet. Onderaan de pagina staat de tekst: "klik voor de al eerder geplaatste artikelen in dit hoofdstuk”. Heeft u deze opdracht uitgevoerd, dan komt u direct in het archief terecht, waar u naar believen op zoek kunt gaan naar de al eerder geplaatste artikelen. Met één muisklik op de titel van het artikel komt de tekst inclusief de bijgeplaatste foto’s weer op uw scherm te staan. Bent u in het bezit van een “laptopje” dan is het helemaal prachtig. Dan kunt u aan het strand in Italië of ‘everywhere’ kennis nemen van Ginnekense zaken, zelfs van eeuwen terug.

In ieder geval wensen we u een prettige vakantie en zorg dat u zonder kleerscheuren weer in het Ginneken terugkeert. Vanaf maandag 30 augustus 2004 zullen we u weer dagelijks voorzien van Ginnekens en ander nieuws - redactie en medewerkers website www.ginneken-dorp.nl.